«Δεν με καταλαβαίνεις!» ομιλία για εφηβεία, Καλλιτεχνικό σχολείο Περιστερίου, 31/03/24, 11:00 πμ.

«Δεν με καταλαβαίνεις!»

Πώς μπορούμε να καταλάβουμε τους εφήβους μας και να φτιάξουμε μια ουσιαστική σχέση μαζί τους!

Ομιλία/συζήτηση με την Σοφία Ανδρεοπούλου, MSc,

ψυχολόγο-παιδοψυχολόγο και συγγραφέα του βιβλίου

ΕΦΗΒΕΙΑ: Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΡΗΞΗ …ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΤΕ ΩΣ ΓΟΝΕΙΣ!

Ναι, αγαπάμε τους εφήβους μας και θέλουμε το καλύτερο για εκείνους. Ωστόσο, δεν τους καταλαβαίνουμε. Δεν καταλαβαίνουμε τι αισθάνονται, τι χρειάζονται, πώς μπορούμε να τους βοηθήσουμε.

Κι έτσι, αγχωνόμαστε για τα λάθος πράγματα και καταλήγουμε όλο να γκρινιάζουμε και να τσακωνόμαστε μαζί τους.

Αν θέλουμε πραγματικά το καλό τους πρέπει πρώτα από όλα να βελτιώσουμε τη σχέση μας με τους εφήβους μας. Να τους αποδεχτούμε, να τους καταλάβουμε, να τους δείξουμε ότι μπορούν να στηρίζονται σε εμάς. Και να τους πείσουμε πως αξίζει να παλέψουν για να προσφέρουν στον εαυτό τους μια πραγματικά καλή ζωή!

Ελάτε να βρούμε μαζί τρόπους για να βελτιώσουμε την επικοινωνία μας με τους εφήβους μας και να φτιάξουμε μια πιο θετική ατμόσφαιρα μέσα στην οικογένειά μας!

Λίγα λόγια για την ομιλήτρια

Γεια σας! Είμαι η Σοφία Ανδρεοπούλου, MSc, και είμαι ψυχολόγος-παιδοψυχολόγος. Έχω εκπαιδευτεί στη συστημική οικογενειακή θεραπεία και έχω κάνει μεταπτυχιακό στην παιδοψυχολογία. Διατηρώ εδώ και πολλά χρόνια γραφείο στη Γλυφάδα Αττικής, όπου δουλεύω με εφήβους και ενήλικες που θέλουν να κάνουν καλύτερη τη ζωή τους. Έχω μεταφράσει πολλά βιβλία ψυχολογίας και έχω γράψει τρια βιβλία συμβουλευτικής για γονείς που έχουν εκδοθεί από τις εκδόσεις Διόπτρα και ένα μυθιστόρημα για παιδιά που έχει εκδοθεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Αγαπάω τον γιο μου, τον άντρα μου, την Ελλάδα, τα ταξίδια, τα παιχνίδια, τη ζωή! Περισσότερα για μένα και τις ιδέες μου μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μου: www.sophiaandreopoulou.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...