Συνεδρίες μέσω Skype

Δεν σας κρύβω ότι αρχικά ήμουν πολύ διστακτική να κάνω συνεδρίες μέσω Skype. Μου φαινόταν μάλλον «κρύο» να βλέπω τον θεραπευόμενό μου σε μια οθόνη, κάποιες φορές μάλιστα να ακούω μόνο τη φωνή του γιατί η εικόνα κολλούσε. Για μένα η θεραπευτική σχέση χρειάζεται μια αμεσότητα και μια ζεστασιά που είναι δύσκολο να καλλιεργηθεί μέσα από μια οθόνη ή ένα τηλέφωνο.

            Παρόλα αυτά, έχω πια καταλάβει ότι οι συνθήκες της εποχής μας απαιτούν αρκετή δόση προσαρμογής στα νέα δεδομένα. Πολλοί άνθρωποι σήμερα ταξιδεύουν συχνά για τη δουλειά τους οπότε ίσως είναι δύσκολο να βρίσκονται στο γραφείο του θεραπευτή μια συγκεκριμένη μέρα και ώρα. Παράλληλα, πολλοί άλλοι, κυρίως γονείς, δυσκολεύονται να αφήσουν κάπου τα παιδιά τους για να έρθουν στο γραφείο. Άλλες πάλι φορές, απαιτείται να μην βρίσκονται στον ίδιο χώρο ο θεραπευτής και ο θεραπευόμενος για λόγους υγείας, όπως συνέβη με την καραντίνα για τον Covid-19.

 Έτσι, αποφάσισα να αξιοποιήσω και εγώ τις δυνατότητες που μου προσφέρει η τεχνολογία. Και πρέπει να παραδεχτώ ότι παρόλο που οι συνεδρίες μέσω Skype ή άλλης εφαρμογής, ασφαλώς δεν έχουν την αμεσότητα μιας συνεδρίας στο γραφείο, παραμένουν αποδοτικές, κάποιες φορές μάλιστα είναι και ιδιαίτερα βολικές καθώς μπορούν να γίνουν σε οποιαδήποτε ώρα και χωρίς την ταλαιπωρία της μετακίνησης σε ορισμένο σημείο. Τελικά, η τεχνολογία πραγματικά γεφυρώνει τις αποστάσεις και μας φέρνει πιο κοντά!