Λίγα λόγια για μένα…

Επιτρέψτε μου λοιπόν να σας μιλήσω λίγο για μένα. Γεννήθηκα το 1964 στην Αθήνα. Μετά από δεκαοκτώ, εν πολλοίς όμορφα χρόνια, βρέθηκα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών όπου σπούδασα αγγλική φιλολογία, ενώ παράλληλα δίδασκα αγγλικά και έκανα μεταφράσεις βιβλίων.

 Στη συνέχεια, και, επειδή η ψυχολογία ήταν ανέκαθεν το όνειρό μου, σπούδασα ψυχολογία στο Αμερικάνικο Κολλέγιο και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ συνέχισα να κάνω μεταφράσεις βιβλίων ψυχολογίας και λογοτεχνίας (συνολικά, έχω μεταφράσει πάνω από πενήντα βιβλία).

 Με το πτυχίο ανά χείρας, εκπαιδεύτηκα, για τέσσερα χρόνια, στη Συστημική Ψυχοθεραπεία στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων όπου έμαθα, σκέφτηκα, και ένιωσα όλα όσα δεν είχα βιώσει στα εννέα χρόνια των ακαδημαϊκών σπουδών μου.

Παράλληλα, έκανα, με υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών διδακτορικό με θέμα την εθνική ταυτότητα στον Τομέα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, και συμμετείχα σε πολλά ερευνητικά προγράμματα του Πανεπιστημίου. Η φάση αυτή δεν ολοκληρώθηκε, ωστόσο, γιατί γέννησα και αποφάσισα να δώσω όλη μου την ενέργεια στο παιδί και στο γραφείο μου.

Η αγάπη μου για τα παιδιά, σύντομα με οδήγησε σε ένα μεταπτυχιακό (M.Sc) στην παιδοψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Central Lancashire.

Ζω στη Βάρη και διατηρώ γραφείο ως ψυχολόγος – παιδοψυχολόγος στη Γλυφάδα δουλεύοντας με παιδιά, εφήβους και ενήλικες που θέλουν να βελτιώσουν τη ζωή τους. Επίσης, οργανώνω σεμινάρια, διαλέξεις,  βιωματικές δραστηριότητες και ομάδες πάνω σε θέματα που μσς απασχολούν όλους.

Παράλληλα, ασχολούμαι με το γράψιμο. ‘Εχω γράψει σενάρια για μια εκπομπή ψυχολογίας στην τηλεόραση, άρθρα ψυχολογίας για το τοπικό τύπο και για sites, ένα θεατρικό έργο που ανέβηκε στο Art Gallery Cafe, και τρια βιβλία. Το 2012 εξέδωσα σε συνεργασία με τις εκδόσεις Διόπτρα ένα βιβλίο για τους φόβους των παιδιών με τίτλο «Μαμά φοβάμαι – κι εγώ παιδί μου», το 2014 εξέδωσα σε συνεργασία με τις εκδόσεις Ψυχογιός ένα μυθιστόρημα για εφήβους με τίτλο “Πέτρος και Ράνια”, και το 2017, πάλι με τις εκδόσεις Διόπτρα, εξέδωσα το βιβλίο «Γονείς, ακούστε μας».

Είμαι κάτοχος του Ευρωπαϊκού Πιστοποιητικού Ψυχολογίας (Registered EuroPsy Psychologist), μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων, και μέλος της Ελληνικής Εταιρείας για το Οικογενειακό Δίκαιο.  

Αγαπώ πολλά πράγματα, όπως τον γιό και τον άντρα μου, τους φίλους μου, την Ελλάδα, τη δουλειά μου, τη φύση, τα βιβλία, το γράψιμο, την τέχνη, το χορό, το θέατρο, και τα παιχνίδια. Με δύο λόγια, αγαπώ τη Ζωή.