Βιβλίο

Κεντρική Ιδέα:

Μια μητέρα ψυχολόγος μοιράζεται μαζί μας τις εμπειρίες της και μας δίνει ιδέες και λύσεις για να διαχειριστούμε σωστά τους φόβους μας.Ένα βιβλίο με χρήσιμες συμβουλές για τους γονείς που θα τους βοηθήσει να κατανοήσουν σε βάθος τόσο τους φόβους των παιδιών τους όσο και τους δικούς τους, δείχνοντάς τους το δρόμο για τη σωστή διαχείριση και αντιμετώπιση. 

 

Συνοπτική Περιγραφή:

Στο βιβλίο αυτό θα βρείτε απόψεις ειδικών, εμπειρίες γονιών, ερεθίσματα για σκέψη και προτάσεις για την πρακτική εφαρμογή των ιδεών αυτών στην καθημερινή ζωή. Σας προτείνουμε, ωστόσο, να το διαβάσετε δημιουργικά. Πάρτε ένα μολύβι, υπογραμμίστε ό,τι σας κάνει εντύπωση, γράψτε σχόλια στα περιθώρια, διαφωνήστε, βρείτε τις λύσεις που αναζητάτε… 

Αναμφίβολα, ο καλύτερος τρόπος για να αντιδράσει κανείς στους κινδύνους και να αξιοποιήσει τους φόβους του είναι να τους δει ενεργητικά. Να σηκωθεί από την πολυθρόνα του, να πάρει τα πράγματα στα χέρια του – να πει: «Θα το παλέψω».

«Όλοι οι ενήλικες παλεύουν με τους φόβους τους. Αλλά οι γονείς παλεύουν επίσης και με τους φόβους των παιδιών τους – και με τους πραγματικούς κινδύνους που υπάρχουν ανεξάρτητα και πέρα από τους φόβους. Δεν πιστεύω πως υπάρχει γονιός που να μην έχει αναρωτηθεί με αγωνία: "Πώς μπορώ να βοηθήσω το παιδί μου να χειριστεί τους φόβους του; Και πώς μπορώ να το προστατέψω από τους κινδύνους;"»

 

 

Η συγγραφέας:

Η Σοφία Ανδρεοπούλου έχει σπουδάσει Ψυχολογία και Αγγλική Φιλολογία, και έχει εκπαιδευτεί στη Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία. ‘Έχει δουλέψει ως καθηγήτρια αγγλικών, μεταφράστρια, και ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τα τελευταία δώδεκα χρόνια εργάζεται ως ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια με άτομα, ζευγάρια και οικογένειες που θέλουν να βελτιώσουν τη ζωή τους. Είναι παντρεμένη εδώ και αναρίθμητα χρόνια και έχει ένα γιό δέκα ετών.

 

Δυνατά Σημεία:

  • Γραμμένο από Ελληνίδα ψυχολόγο και μητέρα.
  • Χρήσιμο και πρακτικό για την προσέγγιση του φόβου, ο γονιός εύκολα αναγνωρίζει τον εαυτό του στα παραδείγματα του βιβλίου και βρίσκει λύσεις που μπορεί να εφαρμόσει στην καθημερινή του ζωή χωρίς να χρειάζεται να γίνει ο ίδιος «ψυχολόγος».
  • Προσφέρει ανακούφιση απενοχοποιώντας τον σύγχρονο γονιό που πιέζεται από την καθημερινότητα και του παρέχει ένα εργαλείο που θα κάνει τη ζωή του –αλλά και τη ζωή των παιδιών του– πιο εύκολη. 
  • Βοηθά το γονιό να υποψιαστεί τι μπορεί να κρύβεται πίσω από το φόβο του παιδιού, κάτι που δύσκολα θα μπορούσε να κάνει ο ίδιος.
  • Ωθεί το γονιό να σκεφτεί, να αμφισβητήσει, να πάρει τα πράγματα στα χέρια του – και όχι να εφαρμόζει τυφλά έτοιμες συνταγές.

 

 

Τίτλος: ΜΑΜΑ ΦΟΒΑΜΑΙ… ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ

Συγγραφέας: Σοφία Ανδρεοπούλου

Σελίδες: 392

Τιμή: 16€

Είδος βιβλίου: Οικογενιακή Φροντίδα

ISBN: 978-960-364-470-5